Fiske i Gudbrandsdalslågen

Med sine sideelver regnes Gudbrandsdalslågen som en av innlandets beste fiskeelver. Hos oss renner den livskraftig like ved campingplassen, og det er tatt mye fin fisk i gangavstand fra oss. I elva er det hovedsakelig ørret, men også harr. 

Kun få kilometer lenger sør ligger Selsvollene fluefiskesone. Den er en del av en strekning som egner seg spesielt godt til sportsfiske. 

Vollheim camping grenser mot elva, og du kan vandre elvelangs og fiske fra campingplassen.

Vollheim camping grenser mot elva, og du kan vandre elvelangs og fiske fra campingplassen.

Også på Lesjaleira, som starter like vest for Lesja sentrum, er det et fint område for fluefiske. Her renner elva roligere enn langs strekningene i Dovre, og det er gode utgangspunkt til den klare elva med sandgrunn. 

Både gjennom Dovre og Lesja går det mindre trafikkerte parallellveger til E6, som gjerne er gode utgangspunkt for mange fiskeplasser. Spør oss gjerne om vegbeskrivelse. 

 
 
 
 

Fiske i fjellvann

Spesielt i Lesja og Dovre, men også i Sel, finnes det mange muligheter for å prøve fiskelykken i høyfjellet. Vann, tjern og åer med kulper - på fjellet kan du gjerne fiske i timesvis uten annet selskap enn myggen. Her kan du fiske både ørret og røye. Dovre fjellstyre forvalter over 40 fiskevann, og flere steder kan du låne båt fra fjellstyret. Lesja fjellstyre forvalter over 230 fiskevann og tilbyr også båtutleie. 

Fiskekort fås kjøpt hos iNatur. 

Mer informasjon om fiske lokalt hos Dovre fjellstyre, Lesja fjellstyre  og Sel fjellstyre